Світ

США відправили в Польщу групу винищувачів – 1News

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

F-15EX Eagle
Instagram / Viking Aeronautics

Винищувачі мають зміцнити боєздатність Альянсу

США направили до Польщі групу винищувачів F-15 Eagles для посилення колективної оборони НАТО. Про це повідомила пресслужба Командування ВПС США у Європі.

Зазначається, що винищувачі зміцнять боєздатність, стримування та оборону союзників, оскільки Росія продовжує нарощувати військову міць на території України та навколо неї.

Повітряні судна, відправлені з британської авіабази, будуть взаємодіяти з польськими та данськими літаками F-16, які виконують патрулювання з литовською авіабазою.

“Розгортання американських F-15 у Польщі підвищує можливості колективної оборони на східному фланзі НАТО та розширює місію з патрулювання повітряного простору, – висловився командувач ВПС США в Європі та Африці, генерал Джефф Харрігіан.

1News за темою: Пентагон заборонив американським військовим базам у Європі купувати енергоресурси у Росії

Нагадаємо, нещодавно щонайменше 4 американські військово-транспортні літаки C-17A Globemaster III з десантниками США прибули до Польщі. До Польщі вже перекинуто близько 750 американських військовослужбовців.

Раніше повідомлялося, що США планують відправити три тисячі військових у Центральну та Східну Європу. Термін їхнього перебування там поки не уточняється, але ймовірно, що воно буде тривалим. Про плани Штатів з нарощування присутності своїх військових у Європі, а також про передумови такого рішення і реакцію Москви читайте в нашому матеріалі.


Джерело

Back to top button