Світ

США та Японія готують велике оновлення договору безпеки

США та Японія готують велике оновлення договору безпеки

Фуміо Кісіда і Джо Байден (архів)

Плани реструктуризації військового командування США в Японії можуть оголосити 10 квітня, під час візиту японського прем’єра у Вашингтон.

США та Японія готують найбільше за понад 60 років оновлення Договору про взаємну оборону, підписаного в 1960 році, через зростаючу загрозу Китаю. Про це у неділю, 24 березня, повідомило видання Financial Times з посиланням на обізнані джерела.

Зазначається, що президент США Джо Байден і прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда планують оголосити про плани реструктуризації військового командування США в Японії 10 квітня, коли Байден прийме Кісіду в Білому домі.

За даними видання, союзники хочуть зміцнити свої зв’язки у сфері безпеки, щоб відреагувати на зростаючу загрозу з боку Китаю.

“Це вимагатиме від їхніх збройних сил ефективнішої співпраці та планування, особливо в умовах такої кризи, як конфлікт на Тайвані”, – йдеться у статті.

Колишній начальник Об’єднаного штабу Сил самооборони Японії Реїчі Оріки пояснив виданню, що є необхідність призначення американського офіцера, що є більш високопоставленим, в Японію, оскільки саме США беруть на себе головну роль у регіональній обороні.

За даними Financial Times, формування Збройних сил США, розміщених у Японії, можуть модернізувати. Але координація між союзниками ускладнена через те, що Збройні сили США в Японії (USFJ) мало змінилися.

Токіо давно закликає США надати командиру USFJ більше оперативних повноважень та заявляє, що потрібна тісніша координація на місцях.

Раніше повідомлялося, що Японія запровадила нові санкції проти Росії.

Україна отримала $760 млн від Японії та Норвегії

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button