Світ

США та Латвія підтвердили присутність в Україні свого військового контингенту

США та Латвія підтвердили присутність в Україні свого військового контингенту

Фото: Sputnik Latvia

США та Латвія після витоку документів пояснили, що роблять в Україні їхні військові

Військовий контингент США знаходиться в американському посольстві в Україні та допомагає з підзвітністю щодо військової допомоги Україні.

У США та Латвії підтвердили, що в Україні знаходиться незначна кількість їхніх військових, які не беруть участь у бойових діях. Про це в середу, 12 квітня, заявив в інтерв’ю Fox News координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі.

 

“У посольстві є невеликий військовий контингент США, який працює разом з офісом аташе з оборони, щоб допомогти нам працювати над підзвітністю обладнання, яке надходить до України та виходить із неї”, – пояснив він.

 

При цьому представник Білого дому наголосив, що американські військові “не воюють на полі бою”.

 

“Не було жодних змін у рішенні президента Джо Байдена про те, що американські війська в Україні не братимуть участі у цій війні”, – сказав Кірбі.

 

У свою чергу, в Міністерстві оборони Латвії зазначили, пише Delfi, що в Україні знаходиться невелика кількість латвійських військових для виконання певних допоміжних функцій, включаючи охорону посольства Латвії в Україні та вантажів, проте “вони не беруть участь у бойових діях”.

 

Раніше BBC з посиланням на витік секретних документів США повідомило, що в Україні знаходиться спецназ Великобританії (50 осіб), Латвії (17 осіб), Франції (15 осіб), США (14 осіб) та Нідерландів (одна людина).

 

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button