Світ

США та Італія обговорюють передачу Україні комплексів ППО SAMP-T – ЗМІ

США та Італія обговорюють передачу Україні комплексів ППО SAMP-T - ЗМІ

Фото: root nation

Зенітно-ракетний комплекс SAMP/T

Наразі Італія не затвердила шостий пакет військової допомоги. Салліван та Тало обговорили питання постачання озброєння Україні.

Сполучені Штати просять Італію прискорити наступний пакет військової допомоги для України, до якого можуть увійти зенітно-ракетні комплекси SAMP-T. Про це повідомляє La Repubblica з посиланням на джерела у дипломатичних колах.

Зазначається, що помічник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван та дипломатичний радник прем’єр-міністра Італії Франческо Тало під час телефонної розмови обговорили питання постачання ППО. Йшлося про батареї комплексів SAMP-T.

Як пише видання, доки Італія не затвердила шостий пакет військової допомоги, але незабаром може це зробити.

Повідомляється, що на озброєнні Італії є п’ять батарей ЗРК SAMP-T, що діють, і одна навчальна, якій не вистачає пускової установки. Проте робота з її модернізації триває вже кілька місяців.


Зенітно-ракетний комплекс SAMP-T виробляє французько-італійська компанія Eurosam. Це наземна система класу “повітря-повітря”. Дальність виявлення цілей становить 80 км. Ключовими компонентами системи є ракета Aster 30 та функціональний радар Arabel. Цей ЗРК має мінімальний час реакції та високий темп стрільби. За десять секунд вона може випустити вісім ракет. SAMP-T може захищати військові підрозділи чи об’єкти інфраструктури. За допомогою цієї установки можна знищувати літаки, а також збивати крилаті та протирадіолокаційні ракети.

Раніше повідомлялося, що Італія розгляне передачу систем ППО Україні.

Нагадаємо, США оголосили рекордний пакет допомоги Україні. До нього входять додаткові HIMARS, бронемашини HUMVEE та MRAP, зенітні ракети Sea Sparrow, легкі танки M2 Bradley.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button