Світ

США проведе запуск ракети Minuteman III

США проведе запуск ракети Minuteman III

Фото: twitter.com/DeptofDefense

США проведуть випробування балістичної ракети Minuteman III

Подібні випробування Minuteman III проводилися багато разів, і це випробування “не є результатом поточних світових подій”, – підкреслиои у США.

США проведуть нові випробування міжконтинентальної балістичної ракети (МБР) Minuteman III. Про це у вівторок, 5 вересня, повідомив речник Пентагону Патрік Райдер під час відеобрифінгу.

“Метою випробувального запуску ракети є демонстрація готовності ядерних сил США, а також національних сил ядерного стримування”, – повідомив він. 

Райдер вказав, що командування глобальних ударів ВПС США проведе випробувальний пуск ракети, яка не оснащена боєзарядом, з бази Космічних сил Ванденберг у штаті Каліфорнія.

Представник Пентагону уточнив, що випробування має штатний характер і було заплановано кілька років тому.

Передбачається, що учбова головна частина ракети впаде на полігоні в районі атола Кваджалейн на Маршаллових островах у центральній частині Тихого океану.

 

Це вже третє випробування американської МБР цього року. Попередній запуск проводився у квітні. Тоді снаряд подолав 4200 миль (6,7 кілометра) до атола Кваджалейн на Маршаллових островах.

Ракета Minuteman III перебуває на озброєнні армії США з 1970 року. Вага ракети – орієнтовно 36 тонн, дальність польоту – понад 9,5 тисяч кілометрів. Ракета здатна розвивати швидкість понад 24 тисячі кілометрів на годину.

Нагадаємо, 19 квітня американські військові провели випробування міжконтинентальної балістичної ракети Minuteman III.

Гіперзвукові ракети США. Що за зброя

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button