Світ

США продовжили термін перебування авіаносця у Середземномор’ї

США продовжили термін перебування авіаносця у Середземномор ї

Фото: seaforces.org

Авіаносець USS Gerald Ford

Атомний авіаносець USS Gerald Ford знаходиться у Середземному морі вже понад 200 днів. Його перебування у регіоні спочатку було пов’язане із війною в Україні.

ВМС США продовжили термін перебування у Середземному морі своєї авіаносної ударної групи на чолі з атомним авіаносцем USS Gerald Ford. Про це повідомили в інформаційній службі Військово-морського інституту Сполучених Штатів.

Зазначається, що рішення про продовження було ухвалено на тлі палестино-ізраїльського конфлікту.

Авіаносець USS Gerald Ford знаходиться у Середземному морі вже понад 200 днів. Його перебування у регіоні спочатку було пов’язане із війною в Україні.

До складу групи окрім авіаносця входять ракетний крейсер USS Normandy, есмінці USS Ramage, USS McFaul та USS Thomas Hudner.

На цей час на Близькому Сході знаходяться дві авіаносні ударні групи ВМС США – одна з авіаносцем USS Gerald Ford поблизу Ізраїлю, друга з авіаносцем USS Eisenhower поблизу Ірану.

Крім того, у Східному Середземномор’ї та в північній частині Червоного моря знаходяться три великі десантні кораблі амфібійно-десантної групи ВМС США на чолі з універсальним десантним кораблем USS Bataan. На кораблях розміщено 26-й експедиційний батальйон морської піхоти чисельністю близько 2,5 тис. осіб.

Нагадаємо, 8 жовтня у США заявили, що направляють свої авіаносну групу до східної частини Середземного моря через напад терористів ХАМАС на Ізраїль. 

А наприкінці вересня найбільший у світі авіаносець США – Gerald Ford – прибув до Туреччини.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button