Світ

США продовжили дію гуманітарних дозволів на в’їзд для українців

США продовжили дію гуманітарних дозволів на в їзд для українців

Фото: Оксана Маркарова / Faceboo

До США прибули тисячі українців

Цей вид спеціального дозволу дає право на в’їзд до США з міркувань гуманітарних причин для осіб, які, відповідно до законодавства, не мають звичайного права на в’їзд до Америки.

Влада США продовжилп термін дії перебування українських шукачів притулку на американській території строком до 2 років. Про це повідомила пресслужба Міністерства з реінтеграції тимчасово окупованих територій України з посиланням на посла України в США Оксану Маркарову у суботу, 2 березня.

Право на поновлення свого дозволу на перебування отримали українці, які прибули до США за програмою Uniting for Ukraine (U4U) – спрощеною ініціативою з надання громадянам України гуманітарного дозволу на в’їзд до США, або отримали гуманітарний дозвіл на в’їзд у пунктах пропуску через американський державний кордон в період із 11 лютого до 25 квітня 2022 року.

“Зазначимо, що гуманітарний дозвіл на в’їзд є одним із найпоширеніших і часто використовуваних видів особливого статусу для в’їзду. Цей вид спеціального дозволу дає право на в’їзд до Сполучених Штатів і надається з міркувань гуманітарних причин для осіб, які, відповідно до законодавства, не мають звичайного права на в’їзд до США”, – йдеться у повідомленні.

Раніше стало відомо, що Україна отримала 57 когенераційних установок від USAID. Завдяки цьому теплопостачальні підприємства зможуть генерувати додатково 56.5 МВт електричної енергії для власних потреб і забезпечать теплом близько 1 млн громадян і 960 об’єктів соціальної сфери.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button