Світ

США почали поставки нафти до Білорусі

Перший танкер із нафтою зі США для Білорусі прибуде до порту Клайпеди на початку червня

Перший танкер із американською нафтою для Білорусі обсягом у 80 тисяч тонн прибуде до порту Клайпеди на початку червня. Після прибуття нафту доставлять до Вітебської області залізницею.

Про це повідомляє 1NEWS.

Міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей підтвердив початок постачання нафти зі США. “Це стало можливим за підсумками домовленостей, досягнутих під час візиту до республіки Білорусь 1 лютого 2020 року державного секретаря США Майка Помпео і зустрічі з президентом Білорусі Олександром Лукашенком”, – йдеться в заяві урядовця, оприлюдненій на сайті МЗС.

Білоруський міністр уточнив, що постачання американської нафти – частина державної стратегії Білорусі для диверсифікації джерел і забезпечення стійкої роботи нафтопереробного комплексу.

Російські компанії в січні-березні 2020 року майже не постачали нафту до Білорусі, оскільки сторони не могли домовитися про умови. Регулярні постачання поновилися тільки у квітні.

У період відсутності нафти з РФ Білорусь шукала альтернативні шляхи отримання сировини, зокрема імпортувала нафту через порти Одеси і Клайпеди.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button