Світ

США планують розмістити в Німеччині ракети великої дальності

США планують розмістити в Німеччині ракети великої дальності

Фото: drukarnia.com.ua

Ракета BGM-109 Tomahawk

Розгортання цих передових можливостей продемонструє відданість Сполучених Штатів НАТО та їхній внесок в інтегровану європейську політику стримування.

США мають намір з 2026 року розмістити в Німеччині ракети великої дальності Tomahawk та SM-6. Про це у середу, 10 липня, йдеться у спільній заяві США та ФРН, опублікованій на сайті Білого дому.

“У 2026 році США розпочнуть поступове розгортання засобів ведення вогню великої дальності для своєї багатопрофільної оперативної групи в Німеччині, в рамках планування тривалого розміщення цих засобів там у майбутньому. Після повного розгортання ці засоби включатимуть ракети SM-6, Tomahawk і гіперзвукову зброю, яка має значно більший радіус дії, ніж нинішня в Європі”, – йдеться у заяві.

SM-6 є основною ракетою, що використовується у складі системи протиповітряної та протиракетної оборони Aegis, а Tomahawk – крилата ракета з дальністю ураження до 2,5 тис. км.

Сама Німеччина має ракети Taurus, що здатні проникати углиб території супротивника на низьких висотах і знищувати командні пункти, бункери та радіолокаційні системи ворога. Водночас Tomahawk запускається з кораблів або підводних човнів, а Taurus – із літаків.

НАТО створить нове військове командування в Німеччині, а також призначить представника у Києві для поглиблення відносин України з альянсом.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

thirteen + 18 =

Back to top button