Світ

США планують дати Києву касетні снаряди з більшою дальністю ураження – ЗМІ

США планують дати Києву касетні снаряди з більшою дальністю ураження - ЗМІ

Фото: wearethemighty.com

США працюють з союзниками над багатьма іншими системами озброєння і навчанням, зазначає The Washington Post.

Сполучені Штати Америки оцінюють імовірність продовження війни в Україні у 2024 році та в наступні роки. У зв’язку з цим вони розглядають контексті розглядають можливість передачі Україні касетних боєприпасів для реактивної артилерії з більшою дальністю ураження. Про це заявило видання The Washington Post у своєму аналітичному матеріалі.

“У Вашингтоні, наприклад, зростає підтримка надання касетних боєприпасів для реактивної артилерії, які можуть вражати глибше, ніж артилерійські версії, які Сполучені Штати почали поставляти минулого місяця”, – мовиться в статті.

США також працюють над плануванням української “сили майбутнього” для протистояння російській агресії.

“F-16, які почнуть надходити через кілька місяців, будуть частиною цього, але офіційні особи США працюють з союзниками над багатьма іншими системами озброєння і навчанням”, – зазначає видання.

Україна та її прихильники продовжують виступати за ракети великої дальності ATACMS, які могли б вражати об’єкти глибоко в тилу Росії. Проте Пентагон продовжує чинити опір, в основному тому, що офіційні особи побоюються, що у Вашингтона недостатньо ATACMS, щоб постачати Україні, не підриваючи при цьому їх власну готовність до будь-якого майбутнього конфлікту з Китаєм, зазначається в матеріалі ЗМІ.

Нагадаємо, у липні США передали Україні касетні боєприпаси. Американський президент Джо Байден заявляв, що такі боєприпаси допоможуть українським військовим продовжити контрнаступ.

Також ми писали, що Україна надала Пентагону звіт про використання американських касетних боєприпасів, які ЗСУ отримали від США у рамках військової допомоги.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button