Світ

США перекидають військову техніку з Німеччини у Польщу

США перекидають військову техніку з Німеччини у Польщу

Фото: wiadomosci.radiozet.pl

Перекидання військової техніки

Передислокована техніка є частиною посилення східного флангу НАТО збройними силами США. Переміщення триватиме до кінця вересня.

США, в рамках посилення східного флангу НАТО, перекидають свою бронетехніку з Німеччини на базу неподалік польського Познаня. Про це у понеділок, 29 липня, повідомляє Radio Zet.

Зазначається, що на американській базі в польському Повідзі буде розміщено 87 танків, понад 150 бойових машин піхоти і 18 самохідних гаубиць, які раніше зберігалася на військовому складі в Мангеймі.

Передислокована техніка є частиною посилення східного флангу НАТО збройними силами США. Склади в Повідзі прилягають до аеропорту, що дає можливість у разі потреби миттєво перекидати техніку повітрям разом з боєприпасами. Техніку переміщуватимуть до кінця вересня.

Також навесні США відкрили постійну військову базу спецназу у Польщі. Вона розташована всього за 250 кілометрів від кордону з Україною.

Нагадаємо, раніше Польща офіційно запросила розміщення у себе американської ядерної зброї, подавши заявку на участь у програмі Nuclear sharing.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

three + 9 =

Back to top button