Світ

США перекидають в Японію найсучасніші літаки

США перекидають в Японію найсучасніші літаки

Фото: zoom.iprima.cz

США вперше розмістять винищувачі F-35 на базі Місава в Японії

США стягують більш сучасну авіацію до східної Азії, де усе чіткіше проявляється військово-політичний альянс Китай-Росія-КНДР.

Міністерство оборони США оголосило, що вперше розгорне 48 винищувачів-невидимок F-35A на авіабазі Місава в північно-східній префектурі Японії Аоморі, намагаючись зміцнити регіональне стримування зі своїм ключовим союзником. Про це у четвер, 4 липня, пише Kyodo News.

“Цей крок є частиною зусиль щодо подальшого зміцнення американсько-японського альянсу та зміцнення стабільності в Індійсько-Тихоокеанському регіоні”, –  пояснили у США.

F-35A, відомі як винищувачі п’ятого покоління, і які здатні уникати радіолокаційного виявлення, замінять 36 літаків F-16.

 

Авіабаза Місава розташована поблизу протоки Цугару – важливого водного шляху, через який до Тихого океану часто виходять китайські і російські військові кораблі. Такж звідси відносно “недалеко” знаходиться головний порт РФ на Тихому океані – Владивосток.

Японія вперше розгорнула F-35A в Місаві в 2018 році для реагування на вторгнення в повітряний простір і для спостереження за Північною Кореєю.

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

10 − 6 =

Back to top button