Світ

США озброять ракетами Польщу і Нідерланди

США озброять ракетами Польщу і Нідерланди

Фото: US Navy

Ракета AARGM-ER з жовтим наконечником під крилом літака F/A-18 Super Hornet

Європейські країни отримають понад 600 ракет AARGM-ER і додаткове обладнання на 2 млрд доларів.

Держдепартамент США схвалив продаж Польщі і Нідерландам протирадіолокаційних керованих ракет підвищеної дальності AARGM-ER на загальну суму 2 млрд доларів. Про це напередодні повідомило управління Міністерства оборони США з оборонного співробітництва та безпеки (DSCA).

Так, сума угоди з Польщею, до якої входять ракети, а також пов’язані з ними елементи логістики і програмної підтримки, складає $1,275 млрд.

Загалом уряд Польщі запросив закупівлю 360 ракет AARGM-ER, вісім додаткових секцій наведення і вісім додаткових секцій управління AGM-88G AARGM-ER, а також допоміжне обладнання, запасні та ремонтні частини, пакет техдокументації, програмне, навчання та інші елементи.

У свою чергу Нідерланди за 700 млн доларів планують придбати 265 ракет AARGM-ER, аналогічну запиту Польщі кількість секцій наведення і управлінні AGM-88G AARGM-ER та інше обладнання.

“Запропонований продаж сприятиме досягненню зовнішньополітичних цілей і цілей національної безпеки Сполучених Штатів шляхом посилення безпеки країн-членів НАТО, які є рушієм політичної стабільності і економічного прогресу в Європі”, – йдеться в коментарі агентства стосовно угоди з Польщею і Нідерландами.

Нагадаємо, у 2023 році США схвалили продаж систем Patriot для Польщі на $15 млрд. Польща закупить 48 пускових установок, 644 ракети, а також різне допоміжне обладнання та запчастини.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 × three =

Back to top button