Світ

США обговорювали з Росією візит Байдена до Києва – АР

США обговорювали з Росією візит Байдена до Києва - АР

Фото: Пресс-служба президента Украины

Байден та Зеленський провели переговори у Києві

Це нібито пов’язано з тим, щоб “уникнути будь-яких прорахунків, які можуть призвести до прямого конфлікту між двома ядерними державами”.

 

Влада США та Росії контактувала між собою перед поїздкою американського президента Джо Байдена в Україну. Про це повідомляє Associated Press у понеділок, 20 лютого.

 

“Білий дім не став вдаватися до подробиць, але заявив, що незадовго до візиту Байдена “основне спілкування з росіянами мало місце для забезпечення деконфліктності”, щоб уникнути будь-яких прорахунків, які можуть призвести до прямого конфлікту двох ядерних держав”, – йдеться в повідомленні.

 

Вказано, що цей візит Байдена став рідкісним випадком, коли президент США побував у зоні конфлікту, де американці або їхні союзники не контролювали повітряний простір. При цьому літаки США стежили за ситуацією з Польщі.

 

“Американські літаки-розвідники, у тому числі оснащені бортовим радаром E-3 Sentry та літак з електронним управлінням RC-135W Rivet Joint, спостерігали за Києвом із повітряного простору Польщі”, – пише агентство.

 

Також повідомляється, що американські військові не присутні в Україні, крім невеликого загону морської піхоти, який охороняє посольство США у Києві.

 

Нагадаємо, вранці 20 лютого Джо Байден приїхав до Києва із неоголошеним візитом. Це була його перша поїздка до України за часів президентства.

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button