Світ

США направлять в міноборони Вірменії постійного представника

США направлять в міноборони Вірменії постійного представника

Фото: Арцах-Новости

Будівля Міноборони Вірменії

Заступниця держсекретаря Сполучених Штатів зауважила, що між країнами зростає співпраця в галузі оборони й цивільної безпеки.

США направлять постійного представника до Міністерства оборони Вірменії. Про це заявила заступниця держсекретаря Сполучених Штатів Узра Зея в інтерв’ю Hetq.

Вона назвала це позитивною новиною та привітала поглиблення співпраці у сфері оборони та цивільної безпеки між США та Вірменією.

“Я можу це підтвердити… Це частина духу, втіленого в історичному підвищенні рівня відносин між США та Вірменією до стратегічного партнерства”, – зазначила Зея.

Чиновниця також відповіла на запитання, чи є членство Вірменії в ОДКБ перешкодою для поглиблення американсько-вірменського партнерства у сфері оборонної співпраці.

“Членство Вірменії в ОДКБ – це те, що може вирішувати лише вірменський уряд. Ми це поважаємо. Я хотіла би зазначити, що наша співпраця в галузі оборони й цивільної безпеки продовжує поглиблюватися, поки Вірменія залишається членом ОДКБ”, – пояснила Зея.

За її словами, США не бачать нічого, що вказувало б на те, що російська військова присутність сприяє миру та стабільності на Південному Кавказі.

Як ми вже писали, вірмено-американські військові навчання незабаром відбудуться на території Вірменії.

ЄС починає діалог про безвіз із Вірменією

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button