Світ

США накрили потужні торнадо

США накрили потужні торнадо

Фото: Скріншот

Наслідки торнадо у США

Влада повідомляє щонайменше про одного загиблого і безліч постраждалих людей. Людей не виїжджати з дому без нагальної потреби, щоб залишити дороги вільними для проїзду рятувальних команд.

У США продовжують вирувати потужні шторми. Вони накрили центральну частину країни. Зокрема, на північному сході Оклахоми зруйновано десятки будинків. Про це пише AP News.

Цей штат вдруге за місяць постраждав від руйнівного торнадо. А 6 травня на північному сході Оклахоми вирували кілька величезних смерчів, які зруйнували будинки, повалили дерева та лінії електропередач. Негода тривала майже добу, швидкість вітру, за оцінками синоптиків, становила до 112 км/год. 

У Барнсдейлі, містечку з населенням 1000 осіб, повністю зруйновано або сильно пошкоджено близько 40 будинків. Там евакуювали місцевий заклад для людей похилого віку, оскільки ураганом була пошкоджена газова труба, яку через негоду неможливо було ні відремонтувати, ні перекрити.

Крім того, зруйновані та заблоковані дороги і в сусідньому місті Бартлсвіллі. 

У сусідньому штаті Канзас деякі райони були засипані градом розміром з яблуко діаметром 7,6 см.

Шторми триватимуть до кінця тижня. Під ударом, ймовірно, опиняться східні та південні райони, де проживають понад 21 мільйон людей.

Нагадаємо, раніше в США було зафіксовано щонайменше 16 торнадо. А саме – в Айові, Небрасці, Канзасі, Оклахомі, Теннессі та Південній Дакоті, є відомості про одного загиблого.

У США зафіксували руйнівні торнадо, є поранені

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

one × 4 =

Back to top button