Світ

США на межі шатдауну, однак домовленість є – ЗМІ


Для уникнення шатдауну бюджет американського уряду має бути ухвалений до 19 січня. Конгресмени вже досягли домовленостей щодо нього.

Голосування щодо чергового тимчасового бюджету уряду США має відбутися вже цього тижня. Конгресмени від обох партій узгодили проєкт закону, повідомляє Politico із посиланням на свої джерела.

Зазначається, що під час переговорів між фракціями вироблено план, який передбачає виділення коштів на продовження функціонування федеральних установ до 1 березня, а в окремих випадках до 8 березня.

Для запобігання шатдауну (зупинення роботи федеральних служб через відсутність фінансування) законопроєкт має бути прийнятий до 19 січня. За даними видання, Конгрес проведе голосування цього проєкту на тижні.

8 січня лідери демократів Чак Шумер і республіканців Майк Джонсон оголосили, що фракції домовилися сформувати бюджет до кінця фіскального року в розмірі $1,66 трлн,  зокрема $886 млрд на оборону.

Бюджетні переговори ведуться окремо від розгляду багатомільярдного запиту Білого дому на допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню.

Нагадаємо, про досягнення попередньої угоди для уникнення шатдауну повідомлялося 7 січня.

Чи є у них план: коли Україна отримає допомогу від США

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button