Світ

США можуть відправити в Україну ATACMS – ЗМІ

США можуть відправити в Україну ATACMS - ЗМІ

Фото: US Defense Department

США можуть передати Україні ракети ATACMS у новому пакеті допомоги

При дальності дії до 190 миль, залежно від версії, ATACMS може дозволити Україні досягати цілей майже в чотири рази далі, ніж за допомогою наявних в даний час ракет.

Адміністрація Джозефа Байдена, має намір відправити в Україну тактичні ракетні системи дальньої дії (ATACMS). Про це у п’ятницю, 8 вересня, пише ABC News.

“Вони наближаються”, – повідомило джерело агенції, що має доступ до планів допомоги в сфері безпеки.

Чиновник попередив, що, як завжди, такі плани можуть бути змінені.

У публікації також є посилання на інше джерело. Те повідомило журналістам, що питання передачі Україні цих ракет – “на столі” та, ймовірно, вони будуть включені до майбутнього пакету допомоги в Україні. 

Проте, як вказує чиновник, можуть пройти місяці, перш ніж Україна отримає ракети.

Абревіатура ATACMS розшифровується як Army Tactical Missile System. Її називають американською тактичною балістичною ракетою класу земля – земля.

Для того, щоб запустити ракету ATACMS, використовують пускову установку M270 MLRS або HIMARS. Призначення ракет – ураження точкових цілей супротивника.

Дальність ракети: 165 км – ATACMS MGM-140A; 300 км – MGM-140B; 140 км – MGM-164A; 270 км – MGM-168A.

Голова Міністрерства закордонних справ України Дмитро Кулеба обговорив з державним секретарем США Ентоні Блінкеном можливість постачання далекобійних ракет ATACMS. 

Як ми вже писали, президент США Джозеф Байден заявив, що він нині поки ще роздумує над питанням чи передавати Україні ракет ATACMS.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button