Світ

США мають проблеми з виробництвом Patriot – Reuters

США мають проблеми з виробництвом Patriot - Reuters

Фото: defence-ua.com

США мають труднощі зі збільшенням виробництва ракет для Patriot

План США щодо збільшення виробництва ракет до систем протиповітряної оборони Patriot, ймовірно, буде переглянуто.

У США виникли труднощі зі збільшенням виробництва ракет для Patriot, які поставляють Україні через дефіцит критично важливого компонента, який виробляє компанія Boeing. Про це у неділю, 21 липня, пише Reuters з посиланням на чотири поінформовані джерела.

“Щоб розширити виробництво ракет для Patriot на території Японії Сполученим Штатам потрібно збільшити додаткові поставки головок самонаведення для них, що їх виробляє американська компанія Boeing”, – вказує агентство. 

Японська компанія Mitsubishi Heavy Industries (MHI) вже виробляє близько 30 ракет щороку за ліцензією оборонного підрядника Lockheed Martin та може збільшити цю кількість до 60, повідомили журналістам два японських урядовці та два джерела в цій галузі.

“Може пройти кілька років, перш ніж MHI зможе збільшити обсяги виробництва через дефіцит критично важливих компонентів”, – заявило одне з джерел у цій галузі.

Як зазначає Reuters, навіть за наявності поставок достатньої кількості головок самонаведення, розширення річного виробництва ракет для Patriot в Японії на понад 60 одиниць вимагатиме від MHI нарощування потужностей, 

З огляду на це, пише агентство, MHI або Сполучені Штати повинні будуть знайти гроші на будівництво нового заводу з виробництва ракет, що може коштувати щонайменше десятки мільйонів доларів, повідомило одне з джерел в японському уряді.

Раніше Україна отримала від Іспанії другу партію зенітних ракет Patriot.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

nine + 14 =

Back to top button