Світ

США майже готові відправити в Україну РСЗВ – CNN

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Фото: edition.cnn.com

США схиляється до того, щоб відправити Україні РСЗВ

Оголосити про постачання сучасних РСЗВ адміністрація Байдена може вже наступного тижня.


Адміністрація Байдена може вже наступного тижня оголосити про постачання в Україну реактивних систем залпового вогню (РСЗВ). Про це у четвер, 26 травня, повідомляє CNN із посиланням одразу на кількох офіційних осіб.


Зазначається, що передові ракетні системи великої дальності наразі є головним запитом української сторони.


Адміністрація США схиляється до того, щоб відправити їх Україні в рамках більшого пакету військової допомоги, про що може бути оголошено вже наступного тижня.


Системи озброєння, що виробляються в США, можуть запускати ракети на сотні кілометрів – набагато далі, ніж будь-яка із систем, що вже є в Україні, – що, на думку українців, може змінити правила гри в їхній війні проти Росії.


Також повідомляється, що ще одна система, яку запросила Україна, – це високомобільна артилерійська ракетна система, відома як HIMARS, легша колісна система, здатна стріляти багатьма з тих же типів боєприпасів, що й РСЗВ.


Також Reuters зазначає, що США та їхні союзники висловлюють дедалі більшу готовність постачати Україні зброю більшої дальності. Американський чиновник, який говорив на умовах анонімності, сказав, що Вашингтон і Київ мають «спільне розуміння» з питань використання певного озброєння, що поставляється Заходом.


При цьому США мають побоювання щодо ескалації у випадку, якщо удари завдаватимуться по об’єктах на території Росії. Проте американські партнери не хочуть накладати географічні обмеження або надто зав’язувати руки українським військовим.


Раніше головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що українські військові борються за кожну ділянку фронту, але гостро потребують далекобійних зразків озброєння.


Нагадаємо, 23 травня у режимі відеоконференції відбулася друга зустріч Контактної групи з оборони України за участю 47 країн. 20 держав оголосили про нові пакети допомоги – це критично необхідне артилерійське озброєння, танки та інша бронетехніка.



 


 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button