Світ

США і Британія завдають ударів по хуситах – ЗМІ


Кораблі ВМС Великобританії та літаків ВПС США атакують об’єкти хуситів у Ємені. Вибухи прогриміли у низці міст.

В Єменському місті Ходейда у ніч проти п’ятниці, 12 січня, відбулися вибухи. Після цього місцеві ЗМІ повідомили також про потужні вибухи у столиці Ємену – місті Сана, а також по низці інших міст.

Агентство Reuters з посиланням на американських чиновників повідомляє, що США та Великобританія почали завдавати ударів по об’єктах хуситів у Ємені.

Тим часом у Пентагоні офіційно підтвердили удари по Ємену:

 

“Ми атакували близько 10 об’єктів хуситів у Ємені. Вражені центри виробництва дронів та склади зброї”, – заявив представник Пентагону.

За даними Al Arabia, в Ємені атаковано 10 об’єктів, які використовувалися для зберігання зброї та навчання хуситів. Також повідомляється про роботу систем ППО хуситів. Серед іншого удару завдано по аеропорту Сани.

Також у соцмережах і ЗМІ з’явилися фото, як стверджується, з Ємену, з можливими наслідками атаки.

Причиною атак стали напади хуситів на судна у Червоному морі. Вони стали відповіддю на ігнорування вимог щодо припинення атак на судна, що прямують через Червоне море. З початку війни у секторі Газа угруповання атакують судна та влаштовують ракетні атаки на ізраїльські міста.Військова операція спрямована проти Хусітов Ємену і називається “Вартовий процвітання”. Перед атакою Рада безпеки ООН ухвалила резолюцію США із засудженням атак на судна в Червоному морі, що дало правову основу Заходу для ударів по хуситах.

Раніше повідомлялося, що Британія та США вдарять по хуситах цієї ночі.

Також повідомлялося, що ЄС готує операцію із захисту кораблів від хуситів у Червоному морі, проте вона почнеться не раніше кінця лютого.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button