Світ

США готуються, що Іран атакує Ізраїль найближчим часом – ЗМІ

США готуються, що Іран атакує Ізраїль найближчим часом - ЗМІ

Фото: Mehr News Agency/Majid Asgaripour

Іран може атакувати Ізраїль

Очікується, що зворотна відповідь Ірану буде аналогічною атаці на Ізраїль 13 квітня, але ймовірно більш масштабною.


Адміністрація президента США Джо Байдена переконана, що Іран збирається атакувати Ізраїль у відповідь на вбивство політичного лідера ХАМАСу Ісмаїла Ханії у Тегерані. Про це пише Axios з посиланням на трьох неназваних американських чиновників.

 

За їх словами, іранцям та їхнім довіреним особам може знадобитися кілька днів на координацію й підготовку нападу на Ізраїль.
У США очікують, що зворотна відповідь Ірану буде аналогічною атаці на Ізраїль 13 квітня, але ймовірно більш масштабною. До атаки може також приєднатися ліванський ісламський рух “Хезболла”.

 

Білий дім занепокоєний тим, що в рамках нинішньої атаки буде складніше мобілізувати аналогічну міжнародну та регіональну коаліцію країн, що захистила Ізраїль від попередньої іранської атаки.

 

За словами американського чиновника, Пентагон і Центральне командування США проводять підготовку, аналогічну тій, яку проводили напередодні квітневої атаки. Вона включає задіяння американських військ у Перській затоці, Східному Середземномор’ї та Червоному морі.

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

five × four =

Back to top button