Світ

США готують новий пакет озброєнь для України – ЗМІ

США готують новий пакет озброєнь для України - ЗМІ

Фото: L3Harris Technologies

Украъна може отримати протиповітряні системи Vampire

Зброя буде придбана у виробників, а не залучена з військових запасів Пентагону, стверджують джерела.

Влада США найближчими днями оголосить про новий пакет військової допомоги для України на суму 1,3 млрд доларів. Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерела у вівторок, 18 липня.

“За словами однного з офіційних осіб США, пакет озброєнь, про який раніше не повідомляли, охоплює засоби протиповітряної оборони, системи протидії дронам, вибухові безпілотники і боєприпаси”, – йдеться у повідомленні.

Стверджується, що будуть використані кошти в рамках програми Ініціативи сприяння безпеці України (USAI), яка дозволяє адміністрації президента Джо Байдена купувати зброю у виробників, а не залучати її із військових запасів Пентагону.

США планують придбати для України, в тому числі, протиповітряні системи Vampire виробництва L3Harris Technologies.

Крім того, йдеться про надання безпілотників Phoenix Ghost та Switchblade. Щодо систем боротьби з безпілотниками, за інформацією джерел, йдеться про закупівлю виробів австралійської компанії DroneShield Ltd, а також радарів, датчиків та систем аналізу від інших виробників.

Нагадаємо, сьогодні проходить 14 засідання у фоматі Рамштайн. Захід у віртуальному форматі розпочався з промови міністра оборони США Ллойда Остіна, який пообіцяв надати Україні критично необхідні спроможності, у тому числі системи ППО і боєприпаси.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button