Світ

США готують нові заходи щодо нафти з Росії – ЗМІ

США готують нові заходи щодо нафти з Росії - ЗМІ

Фото: Совкомфлот

Росія з часом знайшла шляхи для обходу обмежень на нафту з боку західних країн

Санкції будуть націлені в першу чергу на незаконний флот суден, створений Кремлем за останній рік, стверджують джерела.

Влада США має намір оголосити про вжиття нових заходів проти Росії, які будуть спрямовані на обмеження її можливостей продавати нафту за ціною, вищою від стелі. Про це 12 жовтня повідомив телеканал CNN із посиланням на високопоставленого американського чиновника.

“Нові санкції, які є частиною серії дій, які будуть оголошені в четвер, будуть націлені в першу чергу на незаконний флот суден, створений Кремлем за останній рік з метою транспортування нафти та нафтопродуктів і продажу їх вище стелі цін, встановленох Заходом”, – йдеться у повідомленні.

За інформацією джерела телеканалу, вжиття нових заходів обговорювалося у Вашингтоні кілька місяців.

Нагадаємо, 5 грудня 2022 року набула чинності заборона на імпорт нафти з РФ морським шляхом. Крім того, понад 30 країн світу встановили стелю цін на нафту з Росії у розмірі 60 доларів за барель.

А 5 лютого поточного року ЄС встановив два граничні рівні цін на нафтопродукти з РФ: 100 доларів за барель для продуктів високої переробки, зокрема дизельного палива, гасу та бензину, та 45 доларів за барель для менш дорогих нафтопродуктів, наприклад мазуту.

У свою чергу Росія з часом знайшла шляхи для обходу обмежень західних країн. Також зросли ціни на російську нафту, на що США планували відреагувати.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button