Світ

США готові пришвидшити передачу танків Abrams Україні – ЗМІ


Вашингтон розглядає варіант про постачання своїх танків із наявних запасів, щоб натомість не чекати на виготовлення нових бронемашин.

 

 

 

 

Танки M1 Abrams можуть передати Україні з наявних запасів зі складів США і не чекати, поки виробник виготовить спеціальну партію таких бронемашин, як анонсувалося раніше. Це означає, що терміни їх передачі Києву можуть бути пришвидшені. Про це повідомив перший заступник помічника держсекретаря США з військово-політичних питань Стенлі Браун в інтерв’ю тижневику Breaking Defense.

 

Вашингтон поки що не визначився, яка модель танка буде найкращою, а також не вирішив, чи братимуть їх із наявних запасів, чи виготовлятимуть, зазначив він.

 

“Коли наприкінці січня Вашингтон оголосив про передачу Києву 31 танка Abrams, було заявлено, що це будуть M1A2 і буде застосовано Ініціативу сприяння безпеці України (USAI). Це означає, що їх закуплять, а не дістануть із запасів США”, – повідомляє ЗМІ.

 

За словами Брауна, намір адміністрації Байдена може змінитися і будуть використані повноваження президента з питання для надання танків Україні.

 

“Abrams маємо у наявності. Маємо різні версії Abrams, і я не знаю, які конкретно версії врешті отримає Україна”, – пояснив чиновник.

 

Він додав, що “наразі немає розуміння того, коли буде ухвалено остаточне рішення і коли ці танки прибудуть в Україну”.

 

“Потенційно це можуть бути різнородно готові і заплановані для виготовлених танки”, – додав Браун.

 

Мішаний варіант може знизити терміни постачання американських танків в Україну, підкреслює щоденник. Крім того, журналісти надіслали запит про коментар Пентагону, але відповідь ще не отримали.

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button