Світ

США готові передати Україні боєприпаси часів холодної війни

США готові передати Україні боєприпаси часів холодної війни

Фото: Скриншот

HAWK

Ракети HAWK все ще використовують у Європі та інших країнах, але на початку 1990-х армія США вивела їх з експлуатації на користь системи Patriot.

 

У США планують модернізувати боєприпаси часів холодної війни для України, програму вже розпочато. Про це повідомляє Politico із посиланням на свої джерела.

 

Повідомляється, що у Вашингтоні розпочалися закриті переговори щодо вилучення боєприпасів часів холодної війни: планується, що ракети для давно знятих із виробництва систем протиповітряної оборони США HAWK отримають необхідні оновлення для відправки в Україну.

 

Наголошується також, що ракети HAWK працюватимуть у парі з кількома пусковими установками, які надіслати Україні пообіцяла Іспанія.

 

Співрозмовник Politico повідомив, що HAWK все ще використовується в Європі та інших країнах, але на початку 1990-х армія США вивела її з експлуатації на користь системи Patriot.

 

Крім того, як повідомляє видання, США шукають способи перекрити постачання іранських дронів до Росії.

 

“Ми оцінюємо подальші кроки, які ми можемо зробити з погляду експортного контролю, щоб обмежити доступ Ірану до технологій, які використовуються у безпілотниках”, – повідомляє представник Ради національної безпеки США Адрієн Вотсон.

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button