Світ

США думають, як захистити України енергетику від атак РФ взимку – Держдеп

США думають, як захистити України енергетику від атак РФ взимку - Держдеп

Фото: Укрінформ

Речник Державного департаменту США Метью Міллер

Вашингтон продовжить підтримувати Київ, наголосив предстаник американського відомства Меттью Міллер.

Сполучені Штати Америки шукають способи захистити українську енергетичну інфраструктуру від атак Росії взимку. Про це  заявив речник Держдепу США Меттью Міллер на брифінгу.

За його словами, з огляду можливих російських атак на енергетичні об’єкти України в зимовий період, США обговорюють з українською владою заходи підготовки до подібних сценаріїв.

“Ми обговоримо Україну, війну в Україні, і наші можливості щодо поліпшення захисту її інфраструктури. Ми завжди шукаємо способи допомоги Україні, щоб забезпечити її безпеку”, – зазначив американський посадовець.

Він додав, що в усіх розмовах з представниками українського уряду, Держдеп дає чітко зрозуміти, що Вашингтон підтримуватиме Київ і далі.

Нагадаємо, що в Державному департаменті США вважають ухвалення Конгресом рішення про продовження масштабної допомоги Україні і Ізраїлю нагальною необхідністю. 

Крім того, в Держдепі раніше повідомили, що США не проводили з українською стороною консультацій стосовно можливого початку “мирний переговорів” з російськими окупантами. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button