Світ

США близькі до передачі ракет ATACMS Україні – ЗМІ


Американські та європейські офіційні особи визнали на тлі останніх подій в Росії, що тепер необхідні рішучі дії.

Сполучені Штати Америки близькі до схвалення рішення про передачу ракетної системи великої дальності ATACMS Україні. Американські та європейські офіційні особи вважають, що ці ракети можуть переломити хід боротьби Києва з російськими окупантами на свою користь. Про це заявило видання The Wall Street Journal.

ATACMS має дальність ураження близько 300 кілометрів. Цього достатньо для того, щоб українські сили могли вражати російські цілі далеко за лінією фронту. Президент Байден не підписав передачу, почасти через побоювання офіційних осіб США, що Україна може використовувати її для нанесення ударів по території Росії та подальшої ескалації конфлікту.

Чиновники заявили, що питання знаходиться на розгляді на найвищому рівні. Офіційні особи США і Європи побачили ознаки, що Білий дім, раніше неохоче налаштований на передачу, прийшов до висновку, що в найближчі тижні необхідно терміново посилити боротьбу України.

Однак на тлі внутрішніх заворушень в Росії, де на вихідних засновник ПВК Вагнер Євген Пригожин влаштував так званий “заколот”, американські та європейські офіційні особи визнали, що тепер настав час діяти рішуче.

Зазначимо, посол України в США Оксана Маркарова заявила, що США “змінили тональність” у питанні постачання далекобійних ракет ATACMS для України.

Як ми вже писали раніше, 9 червня члени комітету із закордонних справ Палати представників США, які представляють Демократичну й Республіканську партії, оголосили про внесення резолюції з закликом до адміністрації президента Джо Байдена передати Україні далекобійні ракети ATACMS.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button