Світ

США атакували об’єкти хуситів в Ємені

США атакували об єкти хуситів в Ємені

Фото: point.md

У середу, 17 січня, єменські хусити заявили, що влучили ракетами по американському кораблю в Аденській затоці

Напередодні хусити завдали ракетного удару по американському судну Genco Picardy в Аденській затоці, домігшись, згідно із заявою самих хуситів, “точного та прямого влучання”.

США завдали нового удару по об’єктах хуситів в Ємені на тлі постійних нападів угруповання на міжнародні судна в цьому регіоні. Про це у четвер, 18 січня повідомляє телеканал АВС з посиланням на американських посадовців.

Удар США був завданий після того, як у середу безпілотник з підконтрольної хуситам території в Ємені влучив у корабель Genco Picardy, що йшов під прапором США в Аденській затоці. 

Внаслідок цього інциденту ніхто не постраждав.

“Суховантаж залишається придатним до плавання, хоча і зазнав певних пошкоджень”, – повідомили у США. 

Речник Пентагону генерал Патрік Райдер під час брифінгу повідомив, що удари США по об’єктах хуситів направлені на те, щоб завадити хуситам проводити атаки.

“Наша мета полягала в тому, щоб порушити можливості хусітів проводити атаки. І ми вважаємо, що загалом, з точки зору масштабу та кількості ударів, які ми завдали, ми погіршили їхню здатність атакувати. Зрештою, хусити повинні запитати себе, яку частину своїх потужностей вони готові втратити та зруйнувати у світлі цих незаконних, безрозсудних і небезпечних атак”, – сказав Патрік Райдер.

Раніше єменські хусити заявили про підтримку жителів Гази і стали обстрілювати судна у Червоному морі.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button