Світ

Сполучені Штати знову стали членом ЮНЕСКО

Сполучені Штати знову стали членом ЮНЕСКО

Фото: Unesco

Сполучені Штати офіційно повернулися до складу Організації ООН з питань освіти, науки та культури (ЮНЕСКО)

У грудні минулого року Конгрес США схвалив надання понад 500 мільйонів доларів на погашення боргу членських внесків перед ЮНЕСКО.

Сполучені Штати офіційно повернулися до складу Організації ООН з питань освіти, науки та культури (ЮНЕСКО) після п’ятирічної відсутності. Про це у івторок, 11 липня, заявила гендиректор ЮНЕСКО Одрі Азуле, йдеться у повідомлені прес-служби міжнародної організації.

“Повернення Сполучених Штатів до ЮНЕСКО завершено. Вони знову офіційно стали державою-членом нашої організації. Це чудова новина для ЮНЕСКО. Наші ініціативи стануть сильнішими у всьому світі”, – заявила Азуле.

Після того, як США повернулися до організації, вона знову налічує 194 країни-члени. 

Зазначається, що перед тим, як знову увійти до організації, США та ООН склали план спільних дій, який включає у себе графік виплати боргу США та повернення до виконавчої ради агентства.

Церемонія повернення з підняттям прапора має відбутися наприкінці липня.

Організація Об’єднаних Націй з питань освіти, науки та культури (ЮНЕСКО) є спеціалізованою установою Організації Об’єднаних Націй. Вона була заснована з метою сприяння зміцненню миру та безпеки за рахунок розширення міжнародного співробітництва у галузі освіти, науки та культури.

Нагадаємо, США вийшли з ЮНЕСКО у жовтні 2017 року. Адміністрація тодішнього президента Дональда Трампа заявила, що рішення пов’язане з “антиізраїльською політикою” організації. Незабаром Ізраїль також покинув ЮНЕСКО.

У лютому 2022 року ізраїльський уряд повідомив Держдеп, що не проти повернення Вашингтона до організації. 

Яка спадщина ЮНЕСКО зникне через клімат

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button