Світ

Співзасновник Apple відмовився від Facebook

Співзасновник Apple Стів Возняк вирішив припинити користуватися соцмережею Facebook на тлі скандалу з витоком особистих даних 87 млн користувачів, інформує 1NEWS з посиланням на Укрінформ.

«Apple заробляє свої гроші завдяки якісним товарам, а не за ваш рахунок. А з Facebook, як то кажуть, ви самі – товар», – заявив Возняк.

За його словами, Facebook заробляє гроші на особистих даних своїх користувачів, але при цьому самі користувачі не отримують від цього ніякого прибутку.

Возняк заявив, що готовий скоріше платити за використання соцмережі, ніж ділитися особистими даними.

Як відомо, Facebook опинився в центрі скандалу у зв’язку з незаконним використанням даних більш ніж 50 млн користувачів компанією Cambridge Analytica під час її роботи з передвиборчим штабом Дональда Трампа.

За словами колишнього співробітника Cambridge Analytica Крістофера Уайлі, дані 87 млн користувачів Facebook можуть зберігатися в різних частинах світу, в тому числі в Росії.

Нагадаємо, компанія Apple хоче відмовитися від процесорів Intel і з 2020 року буде використовувати в своїх комп’ютерах Mac чіпи власного виробництва.

 

Back to top button