Світ

Спецслужби Естонії затримали проросійського політика

Спецслужби Естонії затримали проросійського політика

Естонський політик Айво Петерсон

Айво Петерсон відвідав Донецьк у лютому цього року. Він мотивував свій візит необхідністю скласти об’єктивну картину того, що відбувається на Донбасі.

В Естонії затримано проросійського політика, керівника руху Koos Айва Петерсона, який підтримує Росію в її загарбницькій війні і який відвідував окуповані РФ території України. Про це у п’ятницю, 10 березня, повідомляє ERR.

 

Разом із Петерсоном затримали ще двох людей – громадянина Естонії та росіянина, який має посвідку на проживання в країні. Їхні імена поки що не розголошуються.

 

Як повідомила прес-служба поліції безпеки Естонії (КАПО), поліція безпеки затримала їх за підозрою щодо створення зв’язків проти Естонської Республіки.

 

“Це попередня підозра, яка може змінитись або уточнитись у ході процедури”, – сказано в повідомленні.

 

Рух Koos, також відомий як “Громадський рух за мир та стабільний розвиток Естонії”, офіційно виник після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, у березні 2022 року.

 

Його очолюють мануальний терапевт Айво Петерсон (при народженні Крилов) та криптобізнесмен Олег Іванов.

 

Петерсон кілька разів балотувався до міської ради третього за величиною і майже повністю російськомовного міста Нарви, проте жодного разу не був обраний.

 

Нагадаємо, Айво Петерсон відвідав Донецьк у лютому цього року. Він мотивував свій візит необхідністю скласти об’єктивну картину того, що відбувається на Донбасі.

 

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button