Світ

Спецпредставник Китаю відвідає Україну та Росію

Спецпредставник Китаю відвідає Україну та Росію

Фото: Weibo

Лі Хуей відвідає Україну, Польщу, Францію, Німеччину та Росію

У Пекіні вважають, що “нинішня криза в Україні затягується та загострюється, а побічний ефект продовжується”.

Спеціальний представник Китаю у справах Євразії Лі Хуей відвідає Україну та ще декілька країн наступного тижня. Про це сказав речник МЗС КНР Ван Веньбінь, повідомляє газета South China Morning Post у п’ятницю, 12 травня.

Так, починаючи з 15 травня Лі Хуей відвідає Україну, Польщу, Францію, Німеччину та Росію, щоб “обговорити вирішення української кризи”.

Лі Хуей, дипломат рівня заступника міністра, стане найвищим китайським чиновником, який ступить на українську землю з моменту вторгнення Росії в лютому 2022 року.

“Візит китайських представників до відповідних країн є черговою демонстрацією прихильності Китаю сприянню миру та переговорам. Це повністю демонструє, що Китай твердо стоїть на боці миру”, – сказав Ван Веньбінь.

На його думку, “нинішня криза в Україні затягується та загострюється, а побічний ефект продовжується”.

“Китай готовий продовжувати відігравати конструктивну роль у розбудові більшого міжнародного консенсусу щодо припинення вогню, початку мирних переговорів і запобігання ескалації ситуації для сприяння політичному врегулюванню кризи в Україні”, – резюмував Ван Веньбінь.

Нагааємо, минулого тижня Китай уперше проголосував за резолюцію ООН, у якій Росію названо агресором, хоча раніше або утримувався, або голосував проти.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button