Події

На Житомирщині затримали жінку, яка здавала військовій розвідці рф дані про ди…

На Житомирщині затримали жінку, яка здавала військовій розвідці рф дані про дислокацію ЗСУ та поставки озброєння

????За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури повідомлено про підозру жительці Бахмутського району Донеччини у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

????За даними слідства, у березні 2023 року через активні бойові дії в регіоні підозрювана переселилася на Житомирщину.

????Жінка співпрацювала з військовою розвідкою країни-агресора. Налагодила особисті контакти з офіцером головного управління генштабу збройних сил рф. Діяла за його інструкціями та дотримувалася конспірації.

????Вона збирала відомості про місця розташування військових об’єктів, дислокацію підрозділів ЗСУ, поставки озброєння та іншу важливу інформацію, яка використовувалася для планування ракетних обстрілів.

????Особливу активність жінка проявила у липні 2023 року. Для виконання завдань спецслужби рф використовувала своїх знайомих.

????Щоб здобути для ворожої розвідки відомості про особовий склад військової частини, вона спеціально приїжджала до Житомира. Обходила та фотографувала територію об’єкту. У переданих куратору даних підозрювана зазначала периметр та кількість охорони, маршрут і час переміщення військової техніки, вираховувала GPS-координати. Спілкувалися з ним електронною поштою.

????Правоохоронці затримали жінку. Наразі їй обрано безальтернативний запобіжний захід – тримання під вартою.

????Досудове розслідування – Управління СБУ в Житомирській області.

Back to top button