Світ

Соціологи з’ясували, населення яких країн найбільше підтримує Україну

Соціологи з ясували, населення яких країн найбільше підтримує Україну

Фото: Тетяна Чернявська

Мітинг на підтримку України в Гамбурзі

Найвищий рівень підтримки України показали жителі Португалії (86%), Швеції (81%), Австралії (80%), Великобританії (79%) і Канади (78%).

Майже 70% респондентів у різних країнах, які взяли участь в опитуванні GlobeScan, повідомили, що уряди їхніх країн мають підтримати Україну, оскільки вона захищається від російської агресії.

Соціологи з’ясували, що в середньому 29% опитаних країн і територій “цілком згодні” з тим, що їхній уряд має підтримувати Україну в її захисті від російської агресії, а ще 40% “частково згодні”. Лише 11% “категорично не згодні”, а 20% “частково не згодні”.

Найвищий рівень підтримки України показали жителі Португалії (86%), Швеції (81%), Австралії (80%), Великобританії (79%) і Канади (78%).

Найнижчий рівень підтримки – серед мексиканців (46%), колумбійців (51%), індонезійців (54%), саудитів (55%) і перуанців (55%).

У США – країні, яка надає Україні найбільшу військову допомогу, – 70% людей хочуть, щоб їх уряд продовжував підтримку України, у Німеччині таких людей 66 %.

 

Загалом населення країн Європи і Північної Америки більше підтримує Україну, а жителі Латинської Америки висловлюють найменшу підтримку.

Більшість у всіх 30 опитаних країнах та територіях, за винятком Мексики, хочуть, щоб їхні уряди підтримували Україну.

Опитування майже 30 000 осіб у 30 країнах та територіях було проведено у липні й серпні 2023 року.

Нагадаємо, соціологи з’ясували, хто найбільше нашкодив рейтингу президента.

Україна майбутнього: чим ми готові поступитися заради зміцнення країни.
 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button