Світ

Солдати КНДР порушили кордон з Південною Кореєю

Солдати КНДР порушили кордон з Південною Кореєю

Фото: Міноборони Південної Кореї

На кордоні Південної Кореї й КНДР стався інцидент

Військові Південної Кореї вважають, що це могло бути ненавмисно, але здійснили попереджувальні постріли.

Південнокорейським військовим довелося здійснити попереджувальні постріли через порушення кордону солдатами КНДР, повідомляє АР.

Об’єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї повідомив що інцидент трапився у неділю вранці, коли група північнокорейських військовослужбовців перетнула демаркаційну лінію в межах демілітаризованої зони, яка розділяє дві країни.

Повідомляється, що солдати з будівельними інструментами, деякі з них – озброєні, негайно повернулися на свою територію після того, як південнокорейські військові зробили попередження через гучномовці і здійснили попереджувальні постріли. За даними комітету, КНДР не проводила жодних інших підозрілих дій.

Південнокорейські ЗМІ повідомляють, що близько 20-30 північнокорейських солдатів потрапили на територію Південної Кореї приблизно на 50 метрів після того, як вони, ймовірно, заблукали. Військові Південної Кореї вважають, що це таки могло бути ненавмисно, оскільки там лісиста місцевість і попереджувальні знаки не дуже чітко помітні.

Зазначається також, що КНДР не відкривала вогонь у відповідь.

Нагадаємо, з кінця травня КНДР і Південня Корея “воюють” повітряними кулями. Північна Корея запускає кулі зі сміттям, а з боку Сеула летять кулі з листівками, на яких були гасла проти лідера КНДР Кім Чен Іна, а також гроші, продукти і записи популярних співаків.

А 3 червня стало відомо, КНДР тимчасово припинила відправляти сміття на територію Південної Кореї.

КНДР запустила понад 300 повітряних куль у бік Південної Кореї

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button