Світ

Сьогодні у США відбудеться голосування вибірників

Сьогодні, 14 грудня, в США пройде голосування виборців за нового президента і віце-президента країни. Голосування колегії вибірників пройде в 50 штатах і окрузі Колумбія, повідомляє 1NEWS з посиланням на РБК-Україна.

Детальніше про те, як проходить голосування виборців США.

Все колегія виборців складається з 538 осіб, які обираються самими штатами. Здебільшого виборці є представниками Республіканської і Демократичної партії – їх рядовими активістами або професійними політиками.

Кількість виборців приблизно пропорційно чисельності населення штату. Таким чином, найбільше виборців у штаті Каліфорнія – 55. Найменше – по 3 виборці, відразу в 7 штатах – Алясці, Вайомінгу, Вермонті, Делавері, Монтані, Північній Дакоті, Південній Дакоті, а також окрузі Колумбія.

У 29 з 50 штатів і окрузі Колумбія виборці зобов’язані голосувати лише за того кандидата, який набрав найбільше голосів виборців. Таким чином, очікується, що Джо Байден набере 306 голосів, тоді як Дональд Трамп 232.

Підрахунок голосів вибірників пройде на спільному засіданні Сенату і Палати представників Конгресу США 6 січня 2021 року.

 

 

 

 

Back to top button