Світ

Смерть українця у витверезнику Польщі: з’явились кадри з тортурами

Смерть українця у витверезнику Польщі: з’явились кадри з тортурами

Фото: Скриншот

Смерть українця у витверезнику Вроцлава

До громадянина України, який два роки тому помер у Вроцлаві, польські правоохоронці застосовували тортури.


Польське видання Onet в середу, 4 жовтня, опублікувало відеозапис, який доводить, що у 2021 році поліція застосувала тортури до українця Дмитра Никифоренка у витверезнику Вроцлава, внаслідок чого чоловік помер.

Уродженець міста Немирів Вінницької області працював у Польщі на будівництві. 30 липня 2021 року він разом з колегами повертався з барбекю, на якому усі випивали, Никифоренко також був п’яним. Пізніше перевірка показала, що в його крові було 1,5 проміле алкоголю.

 

Видання наголошує, що всупереч першим повідомленням поліції, у його тілі не знайшли наркотиків або стимуляторів.

 

Правоохоронці запевняли, що українець був агресивним і нібито намагався завдати собі шкоди, вдарившись головою об вікно автобуса. Чоловіка у наручниках доставили до Вроцлавського центру допомоги особам у стані алкогольного сп’яніння.

 

Крім того, перед самим виходом з машини перед витверезником проти нього застосували сльозогінний газ. На обличчі українця було видно свіжі сліди. 

 

Згідно із записом, силу до українця почали застосовувати о 22:41. Поліцейські біли чоловіка кийками, кулаками й ногами, придушували шию ногами на підлозі, а пізніше на ліжку, куди його перенесли. Після того, як чоловік перестав подавати ознаки життя, о 23:06 поліцейські та лікар медустанови почали проводити реанімаційні заходи, які не допомогли врятувати українця.

 

Смерть Никифоренка намагалися замовчувати. Рідним українця повідомили лише, що він помер під час втручання поліції через припинення серцебиття.

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button