Україна

Мовний омбудсмен розповів, яку кількість штрафів наклав торік


Мовний омбудсмен розповів, яку кількість штрафів наклав торік

Мовний омбудсмен протягом минулого року здійснив 125 державних контролів за застосуванням державної мови.


Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь у 2023 році наклав 21 штраф за порушення мовного закону. Про це йдеться у відповіді секретаріату мовного омбудсмена на запит Укрінформу.
 
“У 2023 році за порушення Закону України Про забезпечення функціонування української мови як державної було застосовано адміністративні стягнення у вигляді штрафу – 21, у вигляді попередження – 61″, – зазначено у відповіді.
 
Загалом Уповноваженим із захисту державної мови протягом 2023 здійснено 125 державних контролів за застосуванням державної мови та за порушення вимог мовного закону. Зокрема, оголошено попередження та вимогу усунути порушення протягом 30 днів від дати складання акта 33 суб’єктам господарювання.

Раніше повідомлялося, що найбільше звернень щодо порушення мовного законодавства у закладах вищої освіти зафіксували в Одеській  області.  

Тим часом в ефірах загальнонаціональних радіостанцій не залишилося жодної російськомовної пісні. Однак трапляються непоодинокі випадки використання недержавної мови у радіопередачах. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button