Світ

Словаччина звинуватила РФ у втручанні в вибори – ЗМІ

Словаччина звинуватила РФ у втручанні в вибори - ЗМІ

Фото: flickr.com

Словаччина звинуватила Росію у втручанні у вибори

В Словаччині пройшли позачергові парламентські вибори, на яких перемогла опозиційна партія Smer-SD, очолювана екс-прем’єром Робертом Фіцо.

Словаччина звинуватила Росію у втручанні в парламентські вибори. Міністерство закордонних справ країни викликало представника російського посольства через висловлювання директора Служби зовнішньої розвідки Росії Сергія Наришкіна щодо “американського сліду” в країні. Про це у понеділок, 2 жовтня, повідомляє AFP.

Перед парламентськими виборами глава зовнішньої розвідки Росії назвав партію “Прогресивна Словаччина” “проксі США” і заявив, що вибори в Словаччині “навряд чи можна сприймати як демократичні і вільні від зовнішнього впливу”. За словами Наришкіна, США нібито посилили втручання у вибори і закликають “відкинути химеру моралі і використовувати будь-які засоби для досягнення необхідного результату”.

“Ми вважаємо таку навмисно поширену дезінформацію неприпустимим втручанням Російської Федерації у виборчий процес у Словацькій Республіці”, – йдеться в заяві МЗС Словаччини.

Вони закликали РФ припинити дезінформаційну діяльність, оскільки вона підриває їхні відносини, а також суперечить принципам міжнародних відносин.

Партія SMER-SSD колишнього прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо посіла перше місце на парламентських виборах. Згідно з офіційними результатами, проросійська партія Фіцо набрала 22,9% голосів.

Нагадаємо, рік тому у Словаччині провели опитування, яке показало, що більшість словаків хочуть перемоги Росії.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button