Світ

Словаччина відмовляється від російського ядерного палива

Словаччина відмовляється від російського ядерного палива

Фото: Wikipedia

Словаччина відмовляється від постачання ядерного палива з Росії

Країна уклала угоду з американською компанією Westinghouse про постачання ядерного палива для АЕС, ще одним постачальником може стати Франція.


Словаччина уклала угоду з швейцарською філією американської компанії Westinghouse про постачання ядерного палива для АЕС, також країна шукає іншого джерела у Франції. Це дозволить Словаччині позбутися залежності від палива з Росії, пише Euractiv.

 

“Забезпечення іншого постачальника ядерного палива для наших електростанцій є важливим кроком до зміцнення енергетичної безпеки Словаччини”, – заявив директор електричної комунальної компанії Словацькі електростанції Браніслав Стричек.

 

Майже 60% енергії, виробленої Словаччиною, надходить від атомних електростанцій, які отримують виключно російське ядерне паливо.

 

Однак після укладання угоди між Словацькими електростанціями та швейцарською філією американської компанії Westinghouse, країна зможе відмовитися від ядерного палива з РФ.

 

Проте спочатку нове паливо має бути схваленим для використання у словацьких ядерних реакторах. У разі отримання позитивних результатів, ядерне паливо з альтернативної країни надійде до Словаччини впродовж року.

 

Угода між словацькою та американською компаніями була укладена в рамках прагнень ЄС щодо припинення залежності від російських енергоносіїв. У травні словацька компанія підписала меморандум про співпрацю із французькою компанією Framatom.

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button