Світ

Слідчі в справі MH17 опублікували нове звернення до свідків

Об’єднана слідча група (JIT) виступила з новим зверненням до свідків в рамках кримінального розслідування катастрофи рейсу MH17, інформує 1NEWS.

JIT збирає відомості про тих, хто віддавав накази у військовій та адміністративній ієрархічній структурі, в результаті яких вдалося збити авіалайнер рейсу MH17 на сході України з ЗРК “БУК”, говориться в пресрелізі JIT.

“У червні 2019 року Об’єднана слідча група JIT оголосила, що розслідування триває і як і раніше буде зосереджене на екіпажі ЗРК “БУК” та інших осіб, залучених до розгортання цієї зброї. У зв’язку з ознаками тісних зв’язків між керівництвом “ДНР” і російськими чиновниками, виникають питання про їхню причетність до розгортання ЗРК “БУК”, з якого 17 липня 2014 року було збито авіалайнер рейсу MH17. Згідно з раніше зробленим висновком слідчої групи JIT, даний ЗРК “БУК” прибув з 53-ї зенітної ракетної бригади, підрозділу російських збройних сил в Курську, Російська Федерація. JIT шукає свідків, які можуть надати додаткову інформацію про те, хто надав наказ про розгортання цього ЗРК “БУК”, – йдеться у повідомленні.

Слідчі відзначили, що після попереднього звернення до свідків у червні 2019 року їм стало зрозуміло, що керівництво так званої “Донецької Народної Республіки” підтримувало зв’язок з представниками російської влади з питання військової підтримки на сході України.

“На підставі подальшого розслідування, в тому числі свідків колишніх членів “ДНР”, можна зробити висновок, що вплив Росії не обмежувався військовою підтримкою. Це також може стати зрозумілим із записів розмов лідерів “ДНР” з високопоставленими російськими чиновниками”, – йдеться в заяві.

 

 

 

Back to top button