Світ

Сінгапур змінює правила в’їзду в країну

Влада Сінгапуру ухвалила рішення посилити правила в’їзду до країни через появу нових штамів Covid-19 у світі. Про це повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров’я республіки, пише 1NEWS, посилаючись на 112.ua.

“З огляду на зростання числа випадків Covid-19 у всьому світі ми запровадимо більш суворі вимоги для мандрівників, щоб управляти ризиком ввезення (хвороби, -ред.)”,- йдеться у повідомленні.

Нововведення передбачають, що з 24 січня, всі, хто прибуває до Сінгапуру, має здати ПЛР-тест на Covid-19. Також усі мандрівники, які в’їжджають до країни за проїзним на повітряну подорож (ATP) і Reciprocal Green Lanes (RGLs), мають самостійно оплачувати лікування від коронавірусу на території Сінгапуру. 

У повідомленні також зазначено, що з 31 січня 2021 року відвідувачі, які подають заявку на в’їзд до Сінгапуру відповідно до ATP і RGL, повинні мати туристичну страховку для покриття витрат на лікування і госпіталізацію через Covid-19 в Сінгапурі з мінімальним покриттям у розмірі 30 000 сінгапурських доларів. Туристична страховка допоможе їм оплачувати лікування в Сінгапурі. Відвідувачі можуть придбати туристичну страховку у сінгапурських або зарубіжних страхувальників.

Разом з тим як додатковий захід безпеки з 18 січня 2021 року всі, хто повертаються з Великої Британії та Південної Африки, мають пвти на 7-денну самоізоляцію за місцем проживання. 

При цьому раніше запроваджені правила в’їзду до країни також зберігаються.

Нагадаємо, 16 січня уряд Великої Британії ухвалив рішення  змінити правила перетину кордону для всіх, хто в’їжджає до країни, через появу нового штаму коронавірусу. Від мандрівників вимагатимуть результати тесту на коронавірус. За словами прем’єр-міністра Бориса Джонсона, нові правила діятимуть як мінімум до 15 лютого. Виступаючи на прес-конференції, він заявив, що життєво важливо вжити додаткових заходів зараз, “коли день у день ми робимо такі успіхи в захисті населення”. 

Back to top button