Україна

Суд залишив Коломойського під вартою


Суд залишив Коломойського під вартою

Адвокати клопотали про зміну запобіжного заходу для бізнесмена на цілодобовий домашній арешт у його будинку в Дніпропетровській області.

Шевченківський районний суд Києва залишив бізнесмена Ігоря Коломойського під вартою. Про це повідомило Громадське у вівторок, 24 жовтня.

Вказано, що адвокати Коломойського клопотали про зміну запобіжного заходу на цілодобовий домашній арешту його будинку в селі Микільське-на-Дніпрі у Дніпропетровській області. Вони посилалися на начебто погіршення здоровʼя Коломойського.

Сам бізнесмен розповів в суді, що вже вісім років страждає на панкреатит та діабет, а у СІЗО упродовж місяця не приймав необхідний препарат, який має вживати щотижня. Через це, мовляв, загострилися хронічні захворювання.

В результаті суд зобов’язав організувати Коломойському медичну допомогу та забезпечити необхідне лікування.

Також сьогодні під час засідання суду Ігор Коломойський заявив, що обвинувачення називає його громадянином Ізраїлю та Кіпру, але він вважає себе громадянином України по хронології отримання.

Нагадаємо, з початку вересня Коломойському тричі повідомляли про підозри. 2 вересня Шевченківський районний суд Києва арештував його на 60 діб з можливістю внесення рекордної застави, яку потім ще збільшили. Апеляційний суд підтримав таке рішення.

Також 8 вересня на мільярдні активи Коломойського було накладено тимчасовий арешт. Але пізніше стало відомо, що суд відмовив в подальшому арешті активів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button