Світ

Швеція тимчасово закриває посольство в Лівані

Швеція тимчасово закриває посольство в Лівані

Фото: flagi.in.ua

У Швеції оголосили про тимчасове закриття посольства в Лівані

Міністерство закордонних справ доручило своїм співробітникам покинути Бейрут і виїхати на Кіпр, також МЗС планує тимчасово перенести своє посольство

Швеція оголосила, що тимчасово закриває своє посольство в Бейруті через побоювання, що війна в Газі може перерости в загальнорегіональний конфлікт. Перед тим Швеція закликала своїх громадян покинути Ліван. Про це повідоми керівник МЗС Швеції Тобіас Більстрьом, пише видання  The Local.

“Міністерство закордонних справ доручило своїм співробітникам покинути Бейрут і виїхати на Кіпр, також МЗС планує тимчасово перенести своє посольство”, – сказав Більстрьом.

За його словами, посольство за лишатиметься закритим протягом серпня, але рішення про припинення його роботи “може бути продовжено залежно від ситуації з безпекою”.

За даними шведського МЗС, близько 10 тисяч громадян Швеції могли відвідати Ліван цього літа, незважаючи на попередження про заборону на в’їзд до цієї країни, яке діє з жовтня 2023 року.

Міністерство закордонних справ України теж порадило українцям утриматися від поїздок до Ізраїлю та Лівану на тлі погіршення безпекової ситуації на Близькому Сході

Нагадаємо, високопоставлені дипломати Євросоюзу та США провели термінові переговори на Близькому Сході, щоб уникнути масштабної війни в регіоні після вбивства в Тегерані глави політбюро палестинського руху ХАМАС Ісмаїла Ганії.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 × 4 =

Back to top button