Світ

Швейцарія звинуватила російського дипломата у шпигунстві

Швейцарія звинуватила російського дипломата у шпигунстві

Фото: Посольство РФ в Швейцарии

Будівля посольства РФ у Швейцарії

Дипломат залишив країну, коли його звинуватили у порушенні федеральних законів щодо виконання санкцій та спробі купити зброю.

У Швейцарії прокуратура видала ордер на арешт російського дипломата у справі про шпигунство та порушення санкційного режиму. Про це повідомляє Swiss Info, зазначаючи, що дипломат вже покинув країну.

За даними правоохоронців, зазначена особа, офіційно акредитована як дипломат, вела розвідувальну діяльність з метою придбання озброєнь та інших “потенційно небезпечних матеріалів”. Разом із ним у справі проходять ще дві особи, громадянство та статус яких не уточнюються.

Міністерство закордонних справ уже зняло дипломатичний імунітет із росіянина за клопотанням прокуратури. Таким чином, якщо він повернеться до Швейцарії, його одразу заарештують.

За інформацією Tages-Anzeiger, дипломат працював у посольстві Росії у Берні і якийсь час перебував під наглядом швейцарських спецслужб. Він залишив країну, коли його звинуватили у порушенні федеральних законів щодо виконання санкцій та контролю за обігом продукції військового призначення.

Берн не став викликати російського посла Сергія Гармоніна “на килим”, повідомили джерелу в МЗС – питання вирішувалося конфіденційно, “іншими каналами”. Також після порушення кримінальної справи правоохоронці провели обшуки в кількох кантонах країни.

Швейцарія дотримується позиції військового нейтралітету і тому не постачає зброю Україні та забороняє реекспортувати її туди іншим країнам. Проте, вона приєдналася до економічних санкцій Євросоюзу проти Росії.

Раніше повідомлялося, що у Швейцарії російський шпигун-дипломат намагався купити зброю перед Самітом миру.

У Швейцарії третину російських дипломатів підозрюють у шпигунстві

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

9 + sixteen =

Back to top button