Світ

Штати передадуть Україні додаткову допомогу – постпред США в ООН

Штати передадуть Україні додаткову допомогу - постпред США в ООН

Фото: Twitter / Ambassador Linda Thomas-Greenfield

Представник США в ООН Лінда Томас-Грінфілд

Сполучені Штати після вторгнення Росії надали майже 2 млрд доларів гуманітарної допомоги тим, хто її потребує в Україні та регіоні.

Сполучені Штати Америки мають намір до вересня 2023 року надати Україні 7,4 млрд. доларів додаткової фінансової допомоги. Про це у п’ятницю, 17 березня, заявила представник США в ООН Лінда Томас-Грінфілд, йдеться на сайті місії США в ООН.

 

Вона нагадала, що з початку вторгнення Росії в Україну, Сполучені Штати надали майже два млрд дол. гуманітарної допомоги тим, хто її потребує в Україні та регіоні.

 

“І ми передали уряду України майже 15,5 млрд. доларів прямої бюджетної підтримки через механізми Світового банку. Ми плануємо надати додаткові 7,4 млрд. доларів до вересня”, – заявила представник США в ООН.

 

Томас-Грінфілд також нагадала, що 15 лютого ООН оголосила про необхідність залучити 3,9 млрд доларів для агентств та неурядових організацій, які займаються гуманітарною допомогою для українців, а також знайти 1,7 млрд доларів для підтримки країн, які ухвалили мільйони українських біженців після початку російської агресії.

 

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button