Світ

Шольц запросив до Німеччини прем’єра Китаю – ЗМІ

Шольц запросив до Німеччини прем єра Китаю - ЗМІ

Канцлер Німеччини Олаф Шольц

Переговори відбудуться в той час, коли Європа намагається визначити свою політику щодо КНР, пише Bloomberg.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц запросив прем’єр-міністра Китаю Лі Цяна на переговори до Берліна 20 червня, щоб послабити напруженість у відносинах між Європою та КНР. Про це 25 квітня повідомило агентство Bloomberg.

За інформацією джерел, знайомих із планами Берліна, Шольц прагнутиме заручитися підтримкою Пекіна як ключового партнера у розв’язанні проблем миру та зміни клімату, а також встановити червоні лінії для будь-яких змін статус-кво на Тайвані.

“Запрошення від Шольца має на меті тримати відкритими двері для політичного діалогу, оскільки відносини між Європою та Китаєм погіршуються”, – зазначили співрозмовники агентства.

Як пише Bloomberg, хоча Німеччина і розглядає Китай як супротивника в певних аспектах, канцлер виступає проти відокремлення від важливого торгового партнера.

“Ми проти поділу, ми за зниження ризиків… Компанії в усьому світі намагаються зробити правильні висновки з агресивної війни Росії проти України: їм потрібно убезпечити свої ланцюжки постачання, ринки збуту та прямі інвестиції, щоб вони могли пережити важкі моменти”, – підкреслив Шольц, коли його запитали про позицію ЕС щодо Китаю після зустрічі лідерів блоку в Брюсселі минулого місяця.

Нагадаємо, на початку квітня президент Франції Еммануель Макрон відвідав Китай з триденним візитом. Як зазначили ЗМІ, голова КНР Сі Цзіньпін “надзвичайно щедро” зустрів французького колегу.

Клин між ЄС та США: чим загрожує альянс Китаю та Франції

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button