Світ

Шольц сказав, коли будуть можливі переговори з РФ

Шольц сказав, коли будуть можливі переговори з РФ

Канцлер Німеччини Олаф Шольц

Шольц зазначив, що в минулому вів переговори з Путіним і готовий зробити це знову, однак для початку переговорів Росія має зробити крок.

Переговори між Україною та Росією можливі тільки після того, як російські війська будуть виведені з території української незалежної держави. Про це у неділю, 12 листопада, в інтерв’ю Heilbronner Stimme сказав Канцлер Німеччини Олаф Шольц. 

Зі своєї сторони політик пообіцяв подальшу підтримку Києва у боротьбі з окупантами. Зокрема, його запитали, як довго Німеччина зможе постачати Україні зброю, на що той відповів, що Берлін готовий до довготривалої війни. 

“Напад Росії на Україну – це повернення імперіалізму в Європу. Саме тому зараз настав переломний момент, і поставки зброї будуть здійснюватися стільки, скільки буде потрібно”, – сказав канцлер.

При цьому Шольц зазначив, що говорив з Путіним в минулому і планує вести діалог в майбутньому.

“Проте, переговори вимагають від Росії рішучого кроку. Таким кроком має стати виведення військ”, – підкреслив він.

Німеччина, яка надає Україні найбільше допомоги після США у світі та найбільше в Європі, планує наступного року збільшити її вдвічі – до 8 мільярдів євро.

Нагадаємо, що Федеральне міністерство економіки й захисту клімату Німеччини зробить внесок у 54,3 мільйона євро до Фонду підтримки енергетики України.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button