Світ

Шольц підтвердив готовність вести переговори з Путіним


Шольц дотримується важливих принципів – ніколи не ухвалювати рішень без врахування позиції України та без консультацій з найближчими партнерами.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц підтвердив свою готовність провести переговори з президентом Росії Володимиром Путіним стосовно питання закінчення війни. Про це він сказав у Бундестазі, виступаючи щодо майбутнього саміту лідерів ЄС, передає Rheinische Postу середу, 16 жовтня.

Зокрема Шольц нагадав про згоду України на участь Росії у наступному Саміті миру.

“Тому також правильно, що коли нас запитують, чи будемо ми також говорити з російським президентом, ми відповідаємо: “Так, також так”, – наголосив він.

Водночас глава німецького уряду додав, що дотримується важливих принципів – ніколи не ухвалювати рішень без врахування позиції України та без консультацій з найближчими партнерами.

Також Шольц додав, що щоденно незліченна кількість російських солдатів стають “жертвами імперіалістичного божевілля російського президента”. 

Нагадаємо, канцлер ФРН Олаф Шольц заявив під час виступу у Бундестазі 11 вересня, що Німеччина продовжить підтримувати Україну в її боротьбі з Росією, однак, нині закликає шукати шляхи політичного завершення війни.

Раніше Шольц заявив, що для України може бути лише справедливий мир і задля цього ведеться наполеглива робота.

Також стало відомо, що США допоможуть Україні зміцнити свою позицію перед можливими переговорами про завершення війни.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

sixteen − sixteen =

Back to top button